Wintersporten in Oostenrijk

landal oostenrijk

Oostenrijk is al lange tijd het land waar de meeste Nederlanders naartoe gaan om te wintersporten. Sommige Nederlanders doen dit zelfs regelmatig; die boeken elk jaar dezelfde vakantie naar Oostenrijk om vervolgens lekker een aantal weken te kunnen wintersporten. Maar wat zijn nou leuke wintersporten om deze paar weken mee door te komen? En wat is dan precies een leuk vakantiepark van Landal in Oostenrijk

Soorten wintersporten

Veel mensen denken bij wintersporten aan skiën of snowboarden, maar er bestaan er nog veel meer. Je hebt bijvoorbeeld biathlon, een wedstrijd waarbij je op bepaalde afstand op een doel moet schieten. Je hebt ook nog langlaufen. Dit houdt in dat je eigenlijk gewoon een soort wandeltocht op ski’s aflegt, waarbij je soms van een kleine helling moet glijden. Daarnaast valt bobsleeën ook onder wintersporten. Hierbij leg je een parcour af in een bestuurbare bobslee. Een andere bijzondere wintersport is ijsklimmen. Je hoort het eigenlijk al aan de naam, het is simpelweg het beklimmen van rechtopstaand ijs. Zo zie je maar dat er nog veel meer wintersporten bestaan dan je denkt!

landal oostenrijk

Vakantieparken

Je hebt veel diverse vakantieparken in Oostenrijk. Op nummer 1 staat Landal Resort Maria Alm, wat als cijfer een 9,1 heeft gekregen. Het is dus perfect park waar jij dus eventueel zou kunnen overnachten, met ook nog eens een zwembad, sportshop en restaurant. Een andere goede mogelijkheid is Landal Katschberg, met als cijfer een 8,9. Dit vakantiepark bevat ook nog eens een zwembad, sportschool en café. Verder zou je ook nog kunnen overnachten bij Landal Hochmontafon. Dit park heeft een cijfer van gemiddeld een 8,5. Dit park bevat verder nog een zwembad, natuurspeelplaats en restaurant. Een andere optie is het park Landal Rehrenberg, met als beoordeling een 7,9. Het park heeft verder nog een zwembad, skischool en restaurant. 

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *