Wat kun je allemaal doen tijdens een vakantie in Friesland?

Er zijn veel mensen in Nederland die eigenlijk nog nooit echt in Friesland zijn geweest. Misschien ben je er wel eens doorheen gereden, maar veel mensen zijn hier bijvoorbeeld nog nooit op vakantie geweest. Dat is niet gek aangezien veel mensen Friesland niet direct met vakanties associëren. Toch is dit tijdens de zomermaanden misschien wel de meest geschikte provincie voor een vakantie. Dit komt vooral door de vele mogelijkheden die je hebt als je een vakantie in Friesland houdt. 

Water

Friesland staat natuurlijk bekend als de provincie van het water. Dat komt door de vele Friese meren en vaarten waar je doorheen kunt varen in de zomer. In de winter kun je tijdens de meest koude dagen vaak schaatsen op het water waar je in de zomer doorheen vaart. Daarom is het ook in de winter leuk om naar Friesland te gaan. Tijdens een vakantie in Friesland kun je er voor kiezen om de waddenzee te gaan ontdekken. Dit kun je zowel doen met een vrij kleine boot als met een schip waar je een vaarbewijs voor nodig hebt. Het unieke van de Waddenzee is het feit dat deze wanneer het eb is voor het grootste deel droog komt te staan. 

27vakantiedagen.nl

Huur een boot

Je kunt je vakantie in Friesland het best besteden door met een boot rond te varen door de provincie. Zo kun je in één of twee weken een groot deel van de provincie zien. Dat is natuurlijk erg leuk aangezien je hierdoor meer kennis maakt met de cultuur van de provincie. Je kunt allerlei verschillende boten huren en daarom zul je je voordat je de keuze maakt eerst eens moeten kijken naar wat voor soort boot je het best kunt huren.