Je SEO verbeteren: 3 handige WordPress plugins

Een website maken Amersfoort kan heel wat werk zijn, maar gelukkig is het je gelukt. Natuurlijk wil je nu het liefst dat jouw WordPress website bovenaan staat in de zoekresultaten. Je zult alleen misschien niet zo heel snel bovenaan komen te staan, maar er zijn wel een aantal WordPress plugins die je richting de top kunnen helpen.

website maken Amersfoort

Yoast SEO

Met Yoast SEO kun je elke pagina en elk bericht een meta title en meta omschrijving meegeven. Deze titel en omschrijving zijn zichtbaar in de zoekresultaten. Als ze aantrekkelijk en relevant genoeg zijn, kan je CTR verhogen. Dit is weer een goed signaal voor Google en hierdoor kan je website hoger komen te staan.

W3 Total Cache

Websites die snel laden worden door zoekmachines meer gewaardeerd dan langzamere websites. Een snellere laadtijd verhoogt namelijk de gebruiksvriendelijkheid. Met W3 Total Cache kun je de laadtijd van jouw website verbeteren door caching in te stellen.

website maken Amersfoort

Broken Link Checker

Een negatief signaal voor zoekmachines is de aanwezigheid van links die niet meer werken. Het is heel wat werk om zelf steeds uit te zoeken welke links nog wel en niet werken. Gelukkig is dit een stuk makkelijker met de WordPress plugin Broken Link Checker. Deze plugin geeft aan welke links niet meer werken en je kunt ze dan direct via de plugin veranderen.